Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Επιλέξτε το κατάλληλο γαμπριάτικο κουστούμι


Αν είστε ψηλός και λεπτός…
Είστε από τους τυχερούς. Μπορείτε να φορέσετε τα πάντα. Ωστόσο ένα κοστούμι με σταυρωτό σακάκι και έντονα βάτα στους ώμους θα σας δείχνει ακόμα πιο όμορφο. Το παντελόνι καλό θα ήταν να μην έχει πιέτες και ρεβέρ σ’ αυτή την περίπτωση.

Ψηλός και γεροδεμένος…
Είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα κοστούμι με ένα κουμπί και ένα παντελόνι φαρδύ και άνετο, ιδιαίτερα εάν έχετε μεγάλους και μυώδης μηρούς. Αποφύγετε τις λεπτές γραβάτες, επιλέξτε μια γραβάτα σε αναλογία με το πρόσωπο και τον λαιμό σας.

Κοντός και γεμάτος…

Επιλέξτε κοστούμια με ένα κουμπί στο ύψος της μέσης και βάτες στους ώμους για να δείχνετε ψηλότερος και λεπτότερος. Το παντελόνι να έχει ρεβέρ και δύο πιέτες που να φτάνουν μέχρι τις τσέπες και το μήκος να φτάνει όσο το δυνατόν κάτω από το πόδι για να δίνει την αίσθηση της επιμήκυνσης. Αποφύγετε τις λεπτές γραβάτες ιδιαίτερα εάν έχετε μεγάλο πρόσωπο και λαιμό.

Κοντός και λεπτός…
Για να δείχνετε ψηλότερος επιλέξτε ένα σταυρωτό σακάκι ή ένα σακάκι μονόκουμπο. Όσον αφορά το παντελόνι, καλό θα ήταν να προτιμήσετε ένα με ρεβέρ και δύο πιέτες. Το τέλειο μήκος είναι αυτό που κάνει ένα ελαφρύ σπάσιμο στη κορυφή του παπουτσιού και στο πίσω μέρος φτάνει περίπου δύο πόντους πάνω από το τακούνι. Επιλέξτε επίσης μικρότερες γραβάτες και ενδεχομένως ένα  γιλέκο.